dimecres, 12 de juny del 2013

Salvador Gros, un carrer per la División Azul

Article d'opinió de les JERC publicat aquesta setmana en el Diari de Terrassa

Terrassa té un carrer dedicat a Salvador Gros, un terrassenc que va lluitar a la guerra civil pel bàndol franquista i que posteriorment s'allistà a la División Azul per lluitar al front de Rússia, al costat dels nazis.

Això, fa quatre anys que les JERC de Terrassa ho denunciem! i també fa quatre anys que l'Ajuntament nega la necessitat de treure-li el carrer. 

Però vet aquí que apareix la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, fa un homenatge a la División Azul, tothom posa el crit al cel i els mitjans esbomben que a Terrassa s'homenatja a un caigut de la División Azul.

Ara sí, ara l'Alcalde demana que es retiri. Però quan les JERC vam demanar la retirada al Ple Municipal, tant l'alcalde com en Pere Navarro van restar assegut aplaudint la resposta del regidor Aguado on negaven la necessitat de treure-li el carrer.

Lamentem que un cop més, el Partit Socialista es mogui únicament per un interès mediàtic i no entengui la greu manca democràtica que suposa homenatjar un militar que va lluitar colze a colze amb els nazis.

Des de les JERC de Terrassa els recordem que també hi ha un monument, un passeig i el títol de Comte d'Ègara, que homenatja n'Alfons Sala, un terrassenc que va desmantellar la Mancomunitat de Catalunya l'any 1925, col·laborador amb l'Alzamiento Nacional el 1936 i que passada la guerra va ser el cacic de Terrassa, delator de ex-combatents i simpatitzants republicans i el braç que articulava el franquisme a la ciutat. Per això va rebre aquests homenatges i per això demanem un cop més que se li retirin.
 
Ens agradaria no haver d'esperar a que la Llanos de Luna li faci un homenatge, perquè l'Ajuntament es mogui.

Eduard González
JERC-Terrassa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada