dimarts, 28 de maig del 2013

ICV-EUiA, contra la División Azul


Els ecosocialistes demanen una condemna del ple als homenatges fets als combatents falangistes i eliminar la seva presència dels carrers.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA  i el seu portaveu, Manel Pérez, a la reunió de la junta de Portaveus de l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest matí han presentat tres propostes pel proper ple de dijous.
 
Una és en relació al suport a les polítiques contra l’homofòbia , una de suport a la negociació col·lectiva i al manteniment dels convenis col·lectius que podrien eliminar-se segons la reforma laboral precaritzant milers de treballadors i treballadores de diferents sectors i una proposta de condemna als homenatges a la División Azul fets per la delegada del govern a Catalunya i avalats pel ministre d’Interior.

ICV-EUiA emplaça a la Comissió de Nomenclàtor per tal que inicïi els tràmits necessaris per poder eliminar a Terrassa qualsevol referència a persones o fets vinculats amb la División Azul franquista en carrers o espais públics de la ciutat, una clara referència al carrer de Salvador Gros de La Cogullada, que La Torre ja ha denunciat .


Text de la moció:

PROPOSTA D’ACORD DE LA JUNTA DE PORTAVEUS EN RELACIÓ ALS HOMENATGES A LA DIVISION AZUL

El passat dia 11 de maig, a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, la Delegada del Govern de l’estat a Catalunya va condecorar a un representant de la Hermandad Nacional de Veteranos de la División Azul, una unitat organitzada per la dictadura franquista per ajudar al règim nazi d’Adolf Hitler. Aquest fet seria insòlit i impossible a qualsevol país europeu i esdevé una vergonya per a la institució que l’ha protagonitzat. A més, l’explicació oficial donada, basada en recordar que també es va condecorar a una representació de l’Associació d’Aviadors de la República constitueix una argumentació inacceptable i insultant ja que equipara als defensors de la legalitat republicana contra un cop d’estat feixista amb els que varen ajudar amb les armes a un dels pitjors règims que mai han existit: el nazisme.

És per això que la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa pren l’adopció dels següents:

ACORDS

Primer.- Condemnar qualsevol tipus d’homenatge a grups o unitats vinculades al franquisme o al nazisme, com a impropi d’una societat democràtica, i en concret rebutjar l’homenatge retut el dia 11 de maig a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, a la Hermandad Nacional de Veteranos de la División Azul.

Segon.- Rebutjar les explicacions oficials que intentaven equiparar a l’Associació d’Aviadors de la República, que varen defensar la legalitat i la democràcia, amb una unitat que va ajudar al règim nazi d’Adolf Hitler.

Tercer.- Demanar la dimissió o el cessament immediat de la Delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, per participar en un homenatge a una unitat organitzada per la dictadura franquista amb la finalitat de donar suport militar al règim nazi d’Adolf Hitler.

Quart.- Emplaçar a la Comissió de Nomenclàtor per tal que inicïi els tràmits necessaris per poder eliminar a Terrassa qualsevol referència a persones o fets vinculats amb la División Azul franquista en carrers o espais públics de la nostra ciutat.

Terrassa, 24 de maig de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada