dimarts, 28 de maig del 2013

8è Cicle de Cinema Republicà de Terrassa


Trencant silencis!

Enguany és el 8è cicle de cinema documental republicà que l’Associació de Terrassa per la Tercera República, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, porta a terme amb l’objectiu de divulgar part de la nostra història recent que ha estat en el millor dels casos silenciada i en el pitjor manipulada. L’intent de contestar dialècticament a través del cinema al revisionisme històric o a la història oficialista ens ha portat a abordar una temàtica concreta al llarg d’aquets anys. Així hem dedicat cicles a les brigades internacionals, els camps de concentració, la repressió a les dones, la resistència dels maquis...

Aquest any no centrarem el cicle en cap tema concret, volem altra vegada “ Trencar el Silenci”. Silenci que novament, després d’una etapa on semblava que aquest país avançava en el camí del reconeixement internacionals dels crims de lesa humanitat, s’està imposant de forma “facistera”. 

És per això que volem recolzar la lluita titànica de persones individuals, protagonistes, directors o directores, productors, familiars, en definitiva, la lluita de la societat civil que no es dóna per vençuda malgrat les dificultats. 

Aquests tres documentals tenen en comú el no donar-se per vençuts, el trencar el silenci, el reclamar veritat, justícia i reparació. Tots ells de l’última fornada i dos d’ells d’estrena a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada