dimecres, 8 de maig del 2013

9 de maig: Vaga general d'Educació! Defensem l'escola pública!

Tota la comunitat educativa (pares/mares, treballadors/es i estudiants) han convocat a Catalunya i a tot l’estat per aquest dijous 9 de maig una Vaga General a tot el sector educatiu de tots els nivells (primària, secundària, cicles formatius, universitat...) en contra de la LOMCE i de les retallades.
La reforma educativa plantejada pel ministre Wert ens vol portar a un model predemocràtic, segregador i classista. Aquest intent de tornar a la vella escola franquista ve acompanyat per un reforçament de l’assignatura de religió i del control de l’Esglèsia sobre l’educació, així com la anulació del model d’immersió lingüistica que tants bons resultats han donat a Catalunya. Pretenen una degradació de l’escola pública en favor de les escoles privades i elitistes, una recentralització de les polítiques educatives i d’un atac brutal al català i a la pluralitat cultural del país.
Des de la Generalitat s’apliquen retallades ideològiques, mantenint el concert a escoles d'elit, agunes d’elles segregant als alumnes per sexe i des de l'estat espanyol s’ens escanya els recursos provocant la degradació de la qualitat del model d’educació pública, sempre en favor de la privada. A més cada cop resulta més difícil per a les classes populars poder accedir a estudis superiors donat l’elevat cost de les taxes.
Davant tot aixó, la Plataforma Cívica de Terrassa pels Drets Socials (formada pels sindicats de classe, els partits d’esquerres i els moviments socials i populars) defensem que l’educació pública és la única garantia de tenir una societat justa, igualitària, democràtica, culturalment ben formada i amb oportunitats. Per això exigim més i millors recursos per a l’educació pública en tots els seus nivells i rebutgem la LOMCE i les retallades antisocials. Exigim que es posi fi a les polítiques anomenades d’austeritat que estan ofegant a la ciutadania. I donem ple suport a la convocatòria de la vaga d’educació d’aquest 9 de maig i cridem a estudiants, professors i professores, pares i mares, AMPA’s, i a totes les persones que treballen a l’àmbit educatiu a que la secundin i la recolzin. Ens ho volen treure tot i no ho permetrem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada