diumenge, 19 de maig del 2013

23 de maig, mobilització en defensa dels convenis col·lectius

El proper 23 de maig, tots els treballadors i treballadores estan cridats a la mobilització que convoca CCOO i la UGT a nivell de Catalunya.

Cada dia que passa son més evidents les conseqüències de la reforma laboral, que només ha servit per engrossir les llistes de la desocupació al nostre país, rebaixar els salaris, utilitzant la modificació substancial de les condicions de treball i, en definitiva, precaritzar més, si cap, les relacions laborals i socials.
 
La política del govern del PP a nivell de l'estat espanyol i de CiU a Catalunya, ha estat, és i si no hi posem remei, serà, la de seguir retallant en tot allò que ens vagi allunyant a les classes populars, de l'estat del benestar que tant ens ha costat aconseguir amb la lluita de molts anys, i tot això per acontentar els poders econòmics.
 
Moltes són les raons per a la mobilització, però a més coincideix també, fruit de la reforma laboral, amb les negociacions de convenis col · lectius, tant a nivell de rams, com d'empreses, ja que aquesta reforma aprovada amb la majoria del PP i el suport de CiU, planteja que en complir 1 any de negociacions d'un conveni, si no s'ha arribat a un acord, el conveni en la seva globalitat decau, passant els treballadors i treballadores afectats pel mateix, a tenir les condicions mínimes, és a dir, salari mínim interprofessional i les condicions que marca l'Estatut dels treballadors, això és l'anomenada ultraactivitat dels convenis col · lectius, que fins ara contemplava que un conveni col · lectiu no dequeia fins que no s'arribava a un acord.
 
Per tot això, s´ha convocat una jornada de mobilització per al dia 23 de maig a la que coincidirà amb una jornada de vaga en els sectors del metall, transport per carretera, agroalimentària entre d'altres molts més rams.
 
A Terrassa s´ha convocat una concentració de treballadors i treballadores a les 12 hores davant la CECOT, patronal amb molta influència a la gran patronal de Catalunya, Foment del Treball, per denunciar la política de les patronals de paralitzar la negociació, amb la finalitat que decaiguin els convenis que porten 1 any de negociació.

Des de la Plataforma cívica pels dret socials entenem que és imprescindible el desbloqueig dels convenis per tot el que això pot significar en la vida de milers de ciutadans i ciutadanes de Terrassa que veuran com les seves condicions laborals i finalment personals s´enfonsen en un pou de misèria i precarietat com mai s´havia conegut democràticament.

Per tot això donem el nostre suport a la jornada de lluita i mobilitzacions, i demanem la participació de tots i totes tant a les vagues sectorials com a les manifestacions convocades.
 


MANIFESTACIÓ BARCELONA 18 h. Pl. Catalunya/Pg de Gràcia
 

CONCENTRACIÓ TERRASSA 12 h. CECOT c/ Sant Pau, 6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada