dimarts, 2 d’octubre del 2012

Una plataforma ciutadana vol articular el clam social contra les retallades


Articular el clam social contra les retallades. Això és el que pretén una nova plataforma que acaba de néixer. S’anomena 'Tenim Alternatives!. Plataforma ciutadana de Terrassa pels drets socials' i agrupa els principals sindicats (CC.OO, UGT i CGT), els partits d’esquerra (PSC, ERC, ICV, EUiA, SI i la CUP), la FAVT, el Moviment del 15-M, Kaos en la red, Terrassa Respon i Associació de Terrassa per la 3a República. Tots ells volen lluitar junts per despertar la consciència ciutadana i recuperar els drets socials que s’han perdut d’ençà de l’esclat de la crisi.

Rafael Espinosa, portaveu de la Plataforma Tenim Alternatives, ha explicat que: “no queda cap altre més remei que fer un plantejament molt unitari, deixant de banda les legítimes diferències que puguem tenir, per fer front a una situació d’excepció i clarament agressiva contra els interessos de la immensa majoria de la població”.

Segons Pep Valenzuela, portaveu de la Plataforma Tenim Alternatives: “I plantegem que la plataforma no és només per fer un manifest, la plataforma no és només per fer la manifestació del 19 de juliol, si no per començar a organitzar la feina i preparar-nos a fer una lluita llarga”.

En el manifest signat per tots aquests col·lectius s’explica que la crisi és fruit del capitalisme neoliberal, que va créixer sense control públic a base de bombolles especulatives. Per a la plataforma, les polítiques de retallades, no són per sortir de la recessió si no per continuar enriquint a una minoria. L’alternativa al desmantellament de l’Estat del Benestar és combatre el frau fiscal i fer pagar als veritables culpables.

Totes aquestes entitats, unides, creuen que s’ha de guanyar una batalla, primer ideològica, i després la de la proximitat: acostant-se als barris, a les escoles, als instituts, als problemes reals de la gent. Preparen assemblees a les empreses i als barris i busquen un símbol que s’associï al descontentament de la població. Aquest emblema es penjaria als balcons i finestres com a mostra de rebuig a les polítiques que liquiden drets socials i laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada